Programok

A BabyGarden Daycare nem csupán egy magánbölcsőde:
egy vidám, családias közösség, ahol minden nap színes programok várják a gyerekeket. Minőségi programjainkat a gyerekek életkori sajátosságainak megfelelően állítjuk össze, egyensúlyt tartva a szabad játék és a változatos, fakultatív programok között.

Fakultatív programok

1. Póni lovaglás

Lovasoktatónk, Bihari Alexandra többszörös világbajnok, díjnyertes zsoké, aki hű pajtásával, Mimivel minden héten meglátogatja intézményünket, hogy a gyerekek arcára mosolyt csaljon. Mimi egy mini póni, akit simogatni, etetni és gondozni lehet, de a kicsik fontak már a sörényébe virágokat, valamint unikornis hajpántot is készítettek neki. A legbátrabbak pedig a hátára is felülnek minden alkalommal, hogy megtapasztalják a lovaglás élményét. Szandi játékos feladatokkal és mondókákkal motiválja a hozzánk járó gyerekeket, így büszkeségünkre sokan már nyereg nélkül, egy kézzel, sőt, akár fordított ülésben is tudnak lovagolni. Az állatasszisztált foglalkozások hatással vannak a gyerekek egyensúlyérzékelésére, a nagymotorikus képességek és a térorientáció fejlesztésére, valamint érzelmi világukra.

2. Toppantó zenebölcsi / zeneovi Andival

A játék a gyerekek elsődleges örömforrási lehetősége, és ezzel együtt a legjobb tanulási módszer az életkori sajátosságaikból adódóan. A játék közben felfedez, utánoz, másol, gyakorol, logikai folyamatokat épít, társas kapcsolatai élénkülnek, együttműködő és szociális kompetenciái, társas együttműködése fejlődik.
Ezzel egyidejűleg a mozgás, mint alaptevékenység foglal helyet életükben.
Nem utolsó sorban pedig megismerik a kultúránkat, hiszen a népdalok, népi játékok, mondókák, történetek és ünnepek mind – mind identitásunk részeit képezik.
A Toppantó foglalkozások kielégítik az életkori sajátosságokból adódó igényeiket és mindezt úgy, hogy közben a népzene, mondókák, népdalok segítik a fejlődésében őket. A Toppantó során mindenki kipróbálhatja a hangszereket, valamint megcsillogtathatja ének-és tánctudását is.

3. Konduktív tipegő torna Andival

A Pető-módszer egy konduktív gyógypedagógiai módszer, amely a szervezet önregenerálódására alapozva fejleszti a mozgásképességet. A módszert Pető András orvos-gyógypedagógus fejlesztette ki. Egyedülálló gyógymódjának alapgondolata az volt, hogy idegrendszerünk az esetleges károsodások ellenére is rendelkezik tartalékokkal, új kapcsolatok kiépülésének lehetőségével, s ezek a tanulási-tanítási folyamat megfelelő vezérlésével mozgósíthatók. Ezért nevezte el módszerét “konduktívnak”, amely latin eredetű kifejezés, jelentése: rávezetés. Ez egy speciálisan integrált nevelési rendszer, melynek lényege a tanuláson alapuló sokoldalú, komplex személyiségfejlesztés.

A bölcsiben a gyerekek minden hétfő délelőtt csoportban tornázhatnak Zsófival, de egyéni konduktív tornára is van lehetőség.

4. Babamasszázs és Jóga

A babamasszázs minden apróság számára ajánlott hiszen, a környezetünkből adódóan már kisbabánk is megérezheti a stressz hatásait, mely az immunrendszerét gyengítheti – izmai már koraszülött kortól feszesebbek lehetnek. A masszázs rendkívül jó hatással van a gyerekekre, hiszen találkoznak a gyengéd érintéssel, melynek köztudottan immunerősítő és fejlesztő hatása van az elmére már egészen pici kortól. A masszázs hatására sokkal figyelmesebbek, nyugodtabbak lehetnek, ami a szülőknek is megkönnyíti a feladatait ezen jótékony hatások miatt.

A masszázs ideje alatt babamasszőrünk, Noémi teljes nyugalomban és kellemes környezetben fogadja a BabyGarden apróságait, minden szükséges eszközt és maximális higiéniát biztosítva.

A gyermekjóga foglalkozásokat a nagyobb gyerekeknek ajánljuk 2,5 éves kortól, melyet szintén diplomás jógaoktatónk, Noémi vezet.

Kutyaterápiás foglalkozások

5. Kutyaterápiás foglalkozás

Lujzi egy breton spaniel, közepes termetű, meleg barna szemű, selymes szőrű,
nagyon kedves kutya, aki imád szaladni és labdázni. Azt is szereti, ha simogatják: örömmel odabújik mindenkihez.

Az állatok jelenléte, a velük való együttműködés sok pozitív élményhez juttatja a gyerekeket. A kutyával való találkozás érzelmi feltöltődést nyújt. A kutyaterápiás foglalkozás a kognitív funkciókra is jó hatással van és a mozgáshoz is motivációt nyújt. Az elmúlt tanéveben heti rendszereséggel tartottunk foglalkozásokat több óvodában és bölcsődében is, valamint halmozottan sérült fiatalokkal is foglalkoztunk.