Programok

A BabyGarden Daycare nem csupán egy magánbölcsőde és miniovi:
egy vidám, családias közösség, ahol minden nap színes programok várják a gyerekeket. Minőségi programjainkat a gyerekek életkori sajátosságainak megfelelően állítjuk össze, egyensúlyt tartva a szabad játék és a változatos, fakultatív programok között.

Fakultatív programok

1. Póni lovaglás

Lovasoktatónk, Bihari Alexandra többszörös világbajnok, díjnyertes zsoké, aki hű pajtásával, Mimivel minden héten meglátogatja intézményünket, hogy a gyerekek arcára mosolyt csaljon. Mimi egy mini póni, akit simogatni, etetni és gondozni lehet, de a kicsik fontak már a sörényébe virágokat, valamint unikornis hajpántot is készítettek neki. A legbátrabbak pedig a hátára is felülnek minden alkalommal, hogy megtapasztalják a lovaglás élményét. Szandi játékos feladatokkal és mondókákkal motiválja a hozzánk járó gyerekeket, így büszkeségünkre sokan már nyereg nélkül, egy kézzel, sőt, akár fordított ülésben is tudnak lovagolni. Az állatasszisztált foglalkozások hatással vannak a gyerekek egyensúlyérzékelésére, a nagymotorikus képességek és a térorientáció fejlesztésére, valamint érzelmi világukra.

2. Toppantó zenebölcsi / zeneovi Andival

A játék a gyerekek elsődleges örömforrási lehetősége, és ezzel együtt a legjobb tanulási módszer az életkori sajátosságaikból adódóan. A játék közben felfedez, utánoz, másol, gyakorol, logikai folyamatokat épít, társas kapcsolatai élénkülnek, együttműködő és szociális kompetenciái, társas együttműködése fejlődik.
Ezzel egyidejűleg a mozgás, mint alaptevékenység foglal helyet életükben.
Nem utolsó sorban pedig megismerik a kultúránkat, hiszen a népdalok, népi játékok, mondókák, történetek és ünnepek mind – mind identitásunk részeit képezik.
A Toppantó foglalkozások kielégítik az életkori sajátosságokból adódó igényeiket és mindezt úgy, hogy közben a népzene, mondókák, népdalok segítik a fejlődésében őket. A Toppantó során mindenki kipróbálhatja a hangszereket, valamint megcsillogtathatja ének-és tánctudását is.

3. Konduktív tipegő torna Zsófival

A Pető-módszer egy konduktív gyógypedagógiai módszer, amely a szervezet önregenerálódására alapozva fejleszti a mozgásképességet. A módszert Pető András orvos-gyógypedagógus fejlesztette ki. Egyedülálló gyógymódjának alapgondolata az volt, hogy idegrendszerünk az esetleges károsodások ellenére is rendelkezik tartalékokkal, új kapcsolatok kiépülésének lehetőségével, s ezek a tanulási-tanítási folyamat megfelelő vezérlésével mozgósíthatók. Ezért nevezte el módszerét “konduktívnak”, amely latin eredetű kifejezés, jelentése: rávezetés. Ez egy speciálisan integrált nevelési rendszer, melynek lényege a tanuláson alapuló sokoldalú, komplex személyiségfejlesztés.

A bölcsiben a gyerekek minden hétfő délelőtt csoportban tornázhatnak Zsófival, de egyéni konduktív tornára is van lehetőség.

4. Babamasszázs és Jóga

A babamasszázs minden apróság számára ajánlott hiszen, a környezetünkből adódóan már kisbabánk is megérezheti a stressz hatásait, mely az immunrendszerét gyengítheti – izmai már koraszülött kortól feszesebbek lehetnek. A masszázs rendkívül jó hatással van a gyerekekre, hiszen találkoznak a gyengéd érintéssel, melynek köztudottan immunerősítő és fejlesztő hatása van az elmére már egészen pici kortól. A masszázs hatására sokkal figyelmesebbek, nyugodtabbak lehetnek, ami a szülőknek is megkönnyíti a feladatait ezen jótékony hatások miatt.

A masszázs ideje alatt babamasszőrünk, Noémi teljes nyugalomban és kellemes környezetben fogadja a BabyGarden apróságait, minden szükséges eszközt és maximális higiéniát biztosítva.

A gyermekjóga foglalkozásokat a nagyobb gyerekeknek ajánljuk 2,5 éves kortól, melyet szintén diplomás jógaoktatónk, Noémi vezet.