fbpx

Bemutatkozás

Intézményvezető: Bodó Virág Anna

Virág

2010-ben döntöttem úgy, hogy kisgyerekekkel szeretnék foglalkozni, ezért felvételiztem az ELTE óvodapedagógia szakára. Az ott eltöltött évek alatt az angol nyelv játékos tanítását választottam, mint specializációt, majd a diplomát követően felvételiztem a Budapesti Corvinus Egyetemre. Akkortájt határoztam el, hogy szeretnék nyitni majd egy saját helyet, ahol kamatoztathatom az addig tanultakat. A második diplomát követően még ugyanabban az évben megnyitotta kapuit a BabyGarden Daycare - az én szeretett kis bölcsim, ami idén szeptemberben lesz 5 éves. Egy lakásbölcsiből indultunk, ma pedig már egy 250 nm2-es kertes házban tesszük boldoggá a gyerekek mindennapjait, amire nagyon büszke vagyok. 2018-ban fejlesztőpedagógus végzettséget is szereztem, mert nagy álmom a jövőben sérült gyerekekkel is foglalkozni. Szintén 2018 júniusában elindítottuk Petra kolléganőmmel a Vállalkozó Pedagógusok workshopokat; idén tavasszal pedig már sokadszor vehetek részt a BCE Márkaépítés MA, valamint a Kreatív- és médiatervezés a reklámban BA kurzusain, mint vendégelőadó - ezek óriási örömmel töltenek el. Az Éva Magazinban tavaly december óta találkozhatnak az olvasók a gyerekneveléssel kapcsolatos cikkeimmel. A pedagógiai irányzatok közül leginkább Maria Montessori munkássága áll hozzám közel. A munkámban leginkább azt szeretem, hogy a sok adminisztràció mellett sokszínű és változatos - az irodából bármikor ki tudok ugrani, ha hiányzik egy igazi, huncut gyerekmosoly. Sok szeretettel várjuk az új gyerekeket!

Kisgyermeknevelők

Enikő


Engem Enikőnek hívnak és jelenleg a nagycsoportos bölcsisek pedagógusa vagyok a BabyGarden-ben. Az Egyesült Államokban nőttem fel, így magyarul és angolul is anyanyelvi szinten beszélek, amit a mindennapok során kamatoztatni tudok a kicsikkel. 5 éves magánovis tapasztalattal, valamint egy elsős kisfiúval is büszkélkedhetek. Imádok kreatív lenni és szeretem, ha minél több foglalkozást tarthatok a gyerekeknek.

Csilla

Engem Csillának hívnak. Amikor először megláttam a BabyGarden oldalát, csak arra tudtam gondolni, hogy milyen öröm lenne számomra egy ilyen csodálatos helyen dolgozni ennyi kedves kisgyerekkel. Szerencsére úgy alakult, hogy ez az álmom valóra válhatott. Sosem tekintettem erre munkaként, inkább feltöltődés számomra. Szeretek velük angolul olvasni, alkotni és énekelni. Különösen közel áll hozzám a babák korosztálya. Szabadidőmben rengeteget szoktam túrázni. Az egyik legnagyobb megtiszteltetés, hogy a BabyGardenben foglalkozhatok a gyerekekkel és én is részese lehetek a fejlődésüknek napról napra. Hihetetlen, mennyi mindent lehet tőlük tanulni és mindeközben mennyi tudást lehet nekik átadni

Franciska

Engem Franciskának hívnak, és az a nagy megtiszteltetés ért, hogy a kisgyermeknevelőként a BabyGarden-ben dolgozhatok, ráadásul ennyi szupercuki bölcsissel. Már rengeteg családi tapasztalattal is rendelkezem, hiszen "főállásban" rendszeresen foglalkozom saját bölcsis és ovis korú gyermekeimmel is 🙂 Számomra ez a legjobb hivatás, ami létezik és a kicsik iránti türelmem, de legfőképpen a szeretetem végtelen!

Erzsi néni

Virág anyukájaként nagy örömmel tölt el, hogy a részese lehetek a bölcsőde mindennapjainak. 2010-2020 között Angliában, Londonban foglalkoztam főként idegrendszeri- és mozgássérült gyerekekkel. Kisgyermeknevelő végzettségemet ezután szereztem meg. Nagyon szeretek énekelni és rajzolni a kicsikkel.

Miért válaszd gyermekednek a BabyGarden-t?

 • Maximum 7-8 fős csoportok 2-2 pedagógussal
 • Egyéni fejlesztések külön gyógypedagógussal 
 • Konduktív mozgásfejlesztés 
 • Angol anyanyelvi környezet
 • Jógamasszázs
 • Torna
 • Tánc 
 • Egészséges étkezés
 • Zenebölcsi
 • Állatasszisztált foglalkozások Füge kutyával
 • Iskola előkésztő ovisoknak
Alapelvünk, hogy nyugodt, szeretetteljes, vidám légkörben felnövő babákból válik boldog, kiegyensúlyozott, nyitott, segítőkész és aktív felnőtt.

Legfontosabbnak tekintjük a biztonságot nyújtó, szeretetteljes környezetet, melyben a pedagógusaink a legteljesebb odafigyeléssel óvják, vigyázzák a picik mindennapjait.

Számunkra minden kisgyermek egy egyedi, önálló személyiség, ebből adódóan egyéni bánásmódot, saját fejlődési ütemének megfelelő differenciált fejlesztést igényel, és ez minden érte tevékenykedő felnőtt számára kötelező érvényű.

Bölcsődei nevelésünk célja, hogy a nemzetközi, multikulturális közegből érkező gyermekek egy intézményben történő együtt nevelésével az emberi együttélés, az összetartozás, a más kultúrák, szokások megismerésére és tiszteletére, a közös emberi értékek megalapozására, a környezettudatos életre neveljük gyermekeinket.

Alapelveink megvalósítását, megvalósulását segíti a sok játék és mozgás, a szülők és pedagógusok együttműködése, egymás és a gyermekek tiszteletben tartása. 

Azok a nevelési feladatok, amelyek biztosítják a gyermekek fejlődését, közösségi életre felkészítését: 

 • A nevelésben a fokozatosság, folyamatosság, játékosság elvének alkalmazása;
 • Az egyéni fejlesztésben az adottság, az életkori sajátosságok figyelembevétele;
 • A kétnyelvű nevelés arányának, tartalmának, módszereinek megtervezése;
 • Jó légkörű kapcsolatrendszer kiépítése;
 • A bölcsődei élet ideje alatt a gyermekek óvodai életre való felkészítése.

Étkezések

Kiemelten fontosnak tartjuk az egészséges étkezést.
Családi bölcsinkben nagy hangsúlyt fektetünk arra,
hogy egészséges, tápláló és finom falatokat
ehessenek a hozzánk járó gyerekek. Ebédet az
Egészségkonyháról rendelünk már ötödik éve, ami
nagy népszerűségnek örvend. Lehetőség van glutén,
cukor – és laktózmentes étkezésre is (felár
ellenében).
A reggeli, tízórai és uzsonna mindig a közelünkben
található pékségből és a közeli élelmiszerboltokból
frissen kerül beszerzésre.

BabyGarden Nightcare pizsipartyk

Havonta egyszer péntekenként a gyerekek nálunk bulizhatnak, amíg Anya és Apa kikapcsolódhatnak végre egy kicsit kettesben is. Ilyenkor diavetítőzünk, mesét olvasunk, együtt főzünk vacsorát és még sütit vagy pattogatott kukoricát is eszünk az ágyban! 

A kicsiknek és szüleiknek is megnyugtató a tudat, hogy a megszokott, délutáni alvás során is használt kiságyban, a szokásos pedagógusokkal és bölcsis társakkal lehetnek a gyerekek.

Ilyenkor szeretettel várjuk a már elballagott kis bölcsiseinket is, így a már ovis nagyfiúk és nagylányok is szoktak csatlakozni a gyerekekhez. 

Aki egyszer kipróbálja, garantáltan bérletet vált 🙂 

Jógamasszázs Dórival

A baba jógamasszázs minden apróság számára ajánlott, hiszen a környezetünkből adódóan már kisbabánk is megérezheti a stressz hatásait, mely az immunrendszerét gyengítheti, izmai már korszülött kortól feszültebbek, feszesebbek lehetnek. 
A masszázs rendkívül jó hatással van kisbabánkra, hiszen találkozik a gyengéd érintéssel, melynek immunerősítő és fejlesztő hatása van az elmére egészen pici kortól. Sokkal figyelmesebbek és elfogadóbbak, nyugodtabbak lehetnek, ami a szülőknek is megkönnyíti a feladatait ezen jótékony hatások miatt.
A masszázs ideje alatt teljes nyugalomban és kellemes környezetben fogadom a BabyGarden  apróságait előre egyeztetett időpontban, minden szükséges eszközt és higiéniát biztosítva. 

Toppantó zenebölcsi Andival

A játék a gyerekek elsődleges örömforrási lehetősége, és ezzel együtt a legjobb tanulási módszer az életkori sajátosságaikból adódóan. Játék közben felfedez, utánoz, másol, gyakorol, logikai folyamatokat épít, társas kapcsolatai élénkülnek, együttműködő és szociális kompetenciái, társas együttműködése fejlődik. Ezzel egyidejűleg a mozgás, mint alaptevékenység foglal helyet életükben.
Nem utolsó sorban pedig megismerik kultúránkat, hiszen a népdalok, népi játékok, mondókák, történetek és ünnepek mind – mind identitásunk részeit képezik.
A Toppantó foglalkozások kielégítik az életkori sajátosságokból adódó igényeket és mindezt úgy, hogy közben a népzene, mondókák, népdalok segítik a fejlődésben őket. 

Állatasszisztált foglalkozások Füge kutyával

Füge vagyok, 9 hónapos törpetacskó. Nagy vágyam, hogy egyszer terápiás kutya legyek, most még inkább csak egy rosszalkodó kölyökkutya vagyok, aki nagyon szereti a gyerekeket. Virág azt hitte, hogy velem könnyű lesz az élet, amikor néha vele vagyok. Eddig négy plüsst rágtam szét és szedtem atomjaira, de a szőnyegére csak egyszer pisiltem rá (mondjuk amilyen fejet vágott… szerintem hamarosan kipróbálom még egyszer, majd egy váratlan pillanatban. Végülis az a sok gyerek, aki mindig vele van, ők is bepisilhetnek, én miért ne tehetném?!). Szeretek sétálni és bújócskàzni, és szeretem, ha a gyerekei fogócskáznak velem. Nagyon imádom, ha simogatnak. Képes vagyok bármit és bàrmennyit enni. Olyan szépen tudok nézni, hogy minden manó nekem adja a legjobb falatokat a reggelijéből. Nagyon várom, hogy néha együtt mókázzunk. Virág azt mondta, hogy csütörtökönként itt leszek és terápiáznak velem (hiszen már az érintésem maga is egy csoda), jelentsen ez bármit is. Kutya egy életem van! 
 
AAA = Animal Assisted Activity – például az óvodàban, bölcsődében tett rendszeres látogatások, melyek legfőbb célja a kellemes, szórakoztató, szeretetet kapó és szeretetet adható pillanatok szerzése. Ebben az esetben macskát, nyulat éppúgy lehet használni, mint kutyát. 
Például az állat simogatása általi harmónia megélése, vagy a kutyás trükkökön való vidám nevetés, vagy csak az állatról való beszélgetés önmagában egy mentálhigiénés foglalkozás.
 
Állatasszisztált pedagógia (AAE = Animal Assisted Education) – az a tanulási folyamat egy oktatási intézményben, amikor – általában – kutyát alkalmaznak motivációként. A négylábú bevonása a bölcsődei vagy óvodai foglalkozásokba könnyen megkedveltetheti az adott témát a gyerekekkel, illetve motiválhatja őket az információ szerzésére.

Konduktív Tipegő Torna Zsófival

A Pető-módszer egy konduktív gyógypedagógia módszer, amely a szervezet önregenerálódására alapozva fejleszti a mozgásképességet. A módszert Pető András orvos-gyógypedagógus fejlesztette ki. Egyedülálló gyógymódjának alapgondolata az volt, hogy idegrendszerünk az esetleges károsodások ellenére is rendelkezik tartalékokkal, új kapcsolatok kiépülésének lehetőségével, s ezek a tanulási-tanítási folyamat megfelelő vezérlésével mozgósíthatók. Ezért nevezte el módszerét „konduktívnak”, amely latin eredetű kifejezés, jelentése: rávezetés. Ez egy speciálisan integrált nevelési rendszer, melynek lényege a tanuláson alapuló sokoldalú, komplex személyiségfejlesztés.

A bölcsiben a gyerekek minden hétfő délelőtt tornázhatnak Zsófival.