Beszoktatás

Kedves Szülők! Eljött a következő mérföldkő életükben, hogy gyermeküket családi bölcsődébe íratják. Szülőként tudjuk, hogy sokszor maga az elválás nehezebb, mint a bölcsődei beszoktatás. Éppen ezért nálunk a beszoktatás fokozatosan, a szülővel együtt történik. Ekkor Ön is megbizonyosodik róla, hogy jó helyen lesz a gyermeke, szerető kezek és szívek fogják gondját viselni a nap folyamán, a gyermeke pedig az új környezetbe napról napra jobban beilleszkedik.

A beszoktatásnál a gyermek igényeit vesszük figyelembe, az intézményünkbe való beszoktatási idő éppen ezért változó.
A beszoktatás nagyban függ a gyermek személyiségétől, valamint szociális készségeitől, és még sok egyéb dologtól, melyet szakképzett munkatársaink figyelembe vesznek, hogy a folyamat gördülékenyen menjen.

A beszoktatás elején gyermeke még Önnel tölt néhány órát a bölcsődében, együtt játszanak, ismerkednek a gondozónőkkel, és a környezettel. Az első két napon csak egy-két órát töltenek bent együtt, a harmadik napon pedig már megkérjük a kísérő szülőt, hogy egy órára bízza ránk gyermekét, s ebéd után jöjjön érte. A negyedik és az ötödik nap hasonlóan telik, mint a harmadik, s a második héten már az itt alvást is kipróbáljuk.

Azon gyerekek részére, akik még életkorukból fakadóan többször alszanak egy nap, külön alvós szobát tudunk biztosítani.

A beszoktatás időtartama a gyermek igényei, a gondozónők észrevételei, valamint a szülőkkel való közös tapasztalatok alapján áll össze – többször fordult elő olyan is, hogy már az első vagy második nap ott maradt nálunk egy kicsit a gyermek, nem igényelte az aktív szülői jelenlétet.

Szakképzett kisgyermeknevelő és óvodapedagógus munkatársaink
segíteni fogják, hogy gyermeke könnyen beszokjon.